Om mig

Jag som står bakom Meltzer design & smycken heter Pernilla Meltzer. 


Jag har inte fastnat för något speciellt inom smyckestillverkning, utan gillar att prova på nya saker hela tiden. Därför förekommer det en mängd olika material och tekniker på sidan. 


Jag är självlärd genom internet, böcker, tidningar och har även gått en del ws på den årliga stora pärlträffen PUSS, som hålls i Stockholm en gång om året. Numera håller jag även workshops för andra i olika tekniker, bl a i flat spiral stitch.


Liksom många andra började jag min "karriär" med enkla trädda alster. Jag har sysslat en del med wirework, där man gör smycken av metalltråd. Efter ett tag vågade jag mig på pyttepärlorna (seed beads), och helt plötsligt öppnade sig en helt ny värld! 


Jag läste en artikel om silverlera, och blev helt biten. Fantastiskt att lite lera kan bli ett smycke i rent silver! Jag har även testat kopparlera och bronslera. Tyvärr har jag ingen egen ugn, utan får nöja mig att bränna med butangasbrännare. Däremot har jag en trumlare, som gör silvret fantastiskt blankt! 


Några pärlkompisar lockade in mig i glasets underbara värld. Vi hade en liten pärlträff, och en av tjejerna hade tagit med sig en Hot Pot, en burk i vilken man kan fusa glas i mikrovågsugnen. Det slutade med att jag beställde en egen burk från England. Att fusa glas är fantastiskt roligt! 


Favoritmaterial: silver, koppar, halvädelsten, glaspärlor (gärna blommor och blad), sötvattenpärlor, swarovskipärlor och fire polished. 


Favoritfärger: koppar, silver, jordfärger, lila/ametist, sodaliteblå och labradoritegrå, men jag använder även många andra färger. 


Smyckestillverkning är för mig en hobbyverksamhet, där jag får utlopp för min kreativitet. En annan hobby är att fotografera i naturen och i trädgården. Några exempel hittar du på denna sida.